-->

  прва страница      за нас          редакција       претплата      маркетинг       контакт  

23.2.2011  
 Македонија
 Балкан
 Европа
 Свет
 Архива
 2008
 2007
 2006
 2005
Mакедонија тежи од нелегално оружје
Во половина земја се продаваат калашникови
Пиштоли за по 180 евра, калашникови за 500 евра, бомби за 15 до 20 евра се најниските цени по кои на црниот пазар се продава оружјето кое не се предаде со разоружувањето во 2001 и 2003 година, а за кое државата и странците потрошија близу милион евра.
На трагата на лажните дипломи на Балканот
Македонија преплавена со фалсификуван „ум“
Република Македонија е преплавена од лажни академци, кои своите дипломи најчесто ги добиваат од универзитетите на соседните земји.
Злоупотреба на проекти

Модерно училиште од 200 илјади евра зјае празно
Селското училиште во Добри Дол е една од бројните промашени инвестиции во земјава.
Се користи само една училница, а секоја година во него во просек завршуваат по десетина деца
СКООП - регионална структура за поддршка и мрежа за истражувачко новинарство
Новинарски истражувања
Нелегално оружје
Во Брест се бранат од волци со пиштоли без дозволи
Автоматските пушки останаа во Арачиново
Во Шипковица пиштолите ги продаваат за леб
Во тетовско Вешала нема свадба без истрели
Само цврста политичка волја ќе ги разоружи граѓаните
Лажни дипломи
На Тетовскиот универзитет дипломирале и без средно!
Во Бугарија дипломи се продаваат на кило
Фалсификаторите се кријат зад консултантски фирми
Албански дипломи се добиваат за неколку часа
Фалсификати во Тирана увезени од Тетово
Муфтија со фалсификувана диплома
Косовска хиперпродукција на доктори и на магистри
Злоупотреба на проекти
Донаторите кројат црна листа на општини кои лошо менаџирале проекти
Десетици милиони евра во неповрат поради неуспешни проекти
Пропаѓа инвестицијата од 80 илјади евра за модерното училиште во Лакавица
Донации над 2,5 милиони евра не им донесоа на босилчани чиста вода за пиење
Уземчани пијат сомнителна вода, а немаат пари да се приклучат на новиот водовод

   
© 2005 Press Online. Сите права задржани.