-->

  прва страница      за нас          редакција       претплата      маркетинг       контакт  

23.2.2011  
 Македонија
 Балкан
 Европа
 Свет
 Архива
 2008
 2007
 2006
 2005

Наративите во нашите истории
---------------------------------------------------------

Вовед
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------

Религиите во Османлиската империја
---------------------------------------------------------

Македонски наратив
Ширење на Исламот на Балканот
Албански наратив
Ширење на Исламот на Балканот

Поделбата на етничката територија на
Македонците и Албанците (1878 - 1919)

---------------------------------------------------------

Македонски наратив
Македонците и решенијата од Санстефанскиот и Берлинскиот конгрес
Албански наратив
Санстефански��т договор и Берлинскиот конгрес

Македонците и Албанците во
Втората светска војна

---------------------------------------------------------

Македонски наратив
Окупацијата и поделбата на Македонија
Албански наратив
Окупација на териториите населени со Албанци
Еднаш, многу одамна, пред точно 380 години, во дворецот Костело, си живеела убавата и мудра принцеза Милка…
Еднаш, многу одамна, пред точно 380 години, во дворецот Костело, си живеела убавата и мудра принцеза Вјолца…
Приказната за дворецот Костело ја знаат многу деца, но Марко, Кристина, Илина, Симе и нивните другари ја знаат само приказната за принцезата Милка, додека пак Шпреса, Луан, Сафет, Теута и нивните другари ја знаат само онаа за Вјолца. Очигледно, двете принцези живееле во исто време и на исто место и логично е заедно да си играле, да се карале, да се смееле, да се шетале, и за исти работи да јаделе ќотек и да плачеле, но никој не знае за тоа. Едните мислат дека дека Милка била единствената принцеза ко��а си играла, се смеела.., а другите дека тоа и се случувало само на Вјолца.
Оваа книга треба да им помогне на читателите да ја запознаат и Вјолца и Милка и да дознаат што им се случувало на двете во истиот дворец.

   
© 2005 Press Online. Сите права задржани.