-->

  прва страница      за нас          редакција       претплата      маркетинг       контакт  

5.11.2011  
 Архива
 2009
 2008
 2007
 2006
 2005
Донации
Донаторите кројат црна листа на општини кои лошо менаџирале проекти
Незадоволни од исходот на средствата кои преку различни проекти ги вложиле во земјава, донаторите испраќаат последно предупредување.
Донаторите стопирале дел од проектите за инфрастраструктура за кои тврдат дека не профункционирале.
Усна закана добила општината Крива Паланка поради проектот за водоснабдување на пограничните села Узем и Жидилово во кој се вложени над 100 илјади евра
Десетици милиони евра во неповрат поради неуспешни проекти
Некои од донаторите велат дека нивното трпение со општините е при крај и дека ќе се замислат дали повторно би вложиле во општините кои не се докажале на полето на донаторството.
Проценките на МЦМС покажале неколку црни примери во менаџирањето на проекти кои ја чинеле организацијата околу 280 илјади евра за проектите од областа на инфраструктурата кои не функционираат
Пропаѓа инвестицијата од 80 илјади евра за модерното училиште во Лакавица
Надлежните не гледаат надеж во училиштето кое е изградено со средства од Светска банка, а според нив е промашена инвестиција
Донации над 2,5 милиони евра не им донесоа на босилчани чиста вода за пиење
Надлежните се жалат дека наместо преку проектите да се прочисти водата и да им се обезбеди чиста вода, таа само се преработува бактериолошки, но не и хемиски
Уземчани пијат сомнителна вода, а немаат пари да се приклучат на новиот водовод
Нефункционирањето на новиот водовод бил причина донаторите усно да и се заканат на Општината Крива Паланка дека нема веќе да ги вклучуваат во проекти.
Можноста дека водата е загадена од рудникот Тораница била и причината на овие луѓе да им се изгради водовод, но тие поради немањето приходи се откажале од него
СКООП - регионална структура за поддршка и мрежа за истражувачко новинарство
Новинарски истражувања
Нелегално оружје
Во Брест се бранат од волци со пиштоли без дозволи
Автоматските пушки останаа во Арачиново
Во Шипковица пиштолите ги продаваат за леб
Во тетовско Вешала нема свадба без истрели
Само цврста политичка волја ќе ги разоружи граѓаните
Лажни дипломи
На Тетовскиот универзитет дипломирале и без средно!
Во Бугарија дипломи се продаваат на кило
Фалсификаторите се кријат зад консултантски фирми
Албански дипломи се добиваат за неколку часа
Фалсификати во Тирана увезени од Тетово
Муфтија со фалсификувана диплома
Косовска хиперпродукција на доктори и на магистри
Злоупотреба на проекти
Донаторите кројат црна листа на општини кои лошо менаџирале проекти
Десетици милиони евра во неповрат поради неуспешни проекти
Пропаѓа инвестицијата од 80 илјади евра за модерното училиште во Лакавица
Донации над 2,5 милиони евра не им донесоа на босилчани чиста вода за пиење
Уземчани пијат сомнителна вода, а немаат пари да се приклучат на новиот водовод

   
© 2005 Press Online. Сите права задржани.