faqja e pare      për ne          redaksia       parapagimi      marketingu       kontakt  

5.11.2011  
 Arkivi
 2009
 2008
 2007
 2006
 2005
Во Брест се бранат од волци со пиштоли без дозволи
Секако дека има оружје, вели Хамди Бајрами, познат како командант Бреза, додека не пречекува на тешко проодниот пат накај Брест, планинско село до границата со Косово, оддалечено 30-на километри од Скопје.
Автоматските пушки останаа во Арачиново
Арачиново останува на првото место по бројот на нелегално оружје кај населението, и покрај мерките што ги презема полицијата за да стави ред во ова скопско село, кое го бие глас дека е засолниште на криминалци, шверцери и дилери.
Во Шипковица пиштолите ги продаваат за леб
Секаков арсенал оружје остана во селото по 2001 година, сведочат жителите на Шипковица, пет години по конфликтот што го прослави ова тетовско село како главно упориште на поранешната ОНА.
Во тетовско Вешала нема свадба без истрели
Два истрела од пиштол одекнуваат во воздухот додека се движиме по патот накај Вешала, тетовско село во подножјето на Шар Планина.
Само цврста политичка волја ќе ги разоружи граѓаните
Со цврст политички договор меѓу македонската и албанската партија во власта може да се собере поголемиот дел од стотината илјади парчиња нелегално оружје во рацете на граѓаните, велат во полицијата, невладиниот сектор и во меѓународните организации.